Υπηρεσίες

Αντιμετωπίζουμε με γνώση, εμπειρία και ευαισθησία κάθε παιδί.

Σκοπός μας να παρέχουμε μια ολοκληρωμένη θεραπευτική προσέγγιση στους μικρούς ασθενείς. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του παιδοχειρουργού Ηλία Γ. Αλεξίου είναι υψηλού επιπέδου με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Η εξέταση βασίζεται στην εξατομίκευση και στις ανάγκες του κάθε παιδιού ξεχωριστά.  Σ’ έναν ζεστό και φιλικό χώρο απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών, ο παιδοχειρουργός καλύπτει με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό όλο το φάσμα των ιατρικών υπηρεσιών στον τομέα της παιδοχειρουργικής. Παρακολουθώντας όλες τις σύγχρονες εξελίξεις, είναι σε θέση να προσφέρει έγκυρη και επιστημονική αντιμετώπιση κάθε περιστατικού.

Παιδοχειρουργικές παθήσεις

ΚΗΛΗ ΛΕΥΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

Πρόπτωση σπλάχνου, συνήθως επιπλόου κατά μήκος της λευκής γραμμής. Διαγιγνώσκεται εύκολα και αντιμετωπίζεται άμεσα με προγραμματισμένο χειρουργείο.

ΥΠΟΣΠΑΔΙΑΣ

Η ατελής ανάπτυξη της ουρήθρας κατά την οποία το έξω στόμιο της ουρήθρας μπορεί να εντοπίζεται σε οποιοδήποτε σημείο κατά μήκος της κοιλιακής επιφάνειας του πέους. Η διάγνωση γίνεται κλινικά. Χειρουργείται μετά τον πρώτο χρόνο ζωής και απαιτεί μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση για καλό λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα. ​

ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΟΜΦΑΛΟΜΕΣΕΝΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ

Είναι οι συγγενείς ανωμαλίες που οφείλονται στην παρουσία υπολειμμάτων του ομφαλομεσεντερικού πόρου. Η πιο συχνή ανωμαλία είναι η Μεκέλειος απόφυση. Εκδηλώνεται με αιμορραγία, απόφραξη ή φλεγμονή. Αντιμετωπίζεται με χειρουργείο.

ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΛΩΡΙΚΗ ΣΤΕΝΩΣΗ

Υπερτροφία του μυικού τοιχώματος του πυλωρού του στομάχου. Τα συμπτώματα εμφανίζονται μεταξύ 2ης και 8ης εβδομάδας μετά την γέννηση. Διαγιγνώσκεται υπερηχογραφικά και αντιμετωπίζεται με χειρουργείο.​

ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΑ ΩΤΙΑ

Αφαιρούνται εύκολα τους πρώτους μήνες ζωής, για αισθητικούς λόγους. ​

ΣΥΣΤΡΟΦΗ ΚΥΣΤΕΩΣ MORGAGNI

Έχει ηπιότερη κλινική εικόνα από τη συστροφή του όρχεως και αρχικά αντιμετωπίζεται συντηρητικά. ​

ΧΟΛΟΛΙΘΙΑΣΗ

Η παρουσία λίθων στη χοληδόχο κύστη. Εκδηλώνεται με κοιλιακό άλγος, ναυτία, έμετο, πυρετό και ίκτερο. Διαγιγνώσκεται κλινικά και υπερηχογραφικά και αντιμετωπίζεται με χειρουργείο.

ΦΙΜΩΣΗ

Αδυναμία αποκάλυψης της βαλάνου. Απο τις συχνότερες παιδοχειρουργικές παθήσεις. Αντιμετωπίζεται συντηρητικά και όπου κριθεί αναγκαία, χειρουργικά.

ΒΟΥΒΩΝΟΚΗΛΗ

Η πρόπτωση ενδοκοιλιακού οργάνου διαμέσου του βουβωνικού πόρου στην βουβωνική χώρα. Εκδηλώνεται ως μια σκληρή, ανώδυνη και σε μερικές περιπτώσεις επώδυνη διόγκωση στην πάσχουσα βουβωνική χώρα. Διαγιγνώσκεται εύκολα και αντιμετωπίζεται χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση με προγραμματισμένο χειρουργείο, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος της περίσφιξης, μιας κατάστασης αρκετά επικίνδυνης, που χρειάζεται επείγουσα επέμβαση από παιδοχειρουργό.

ΟΞΕΙΑ ΣΚΩΛΗΚΟΕΙΔΙΤΙΔΑ

Η φλεγμονή της σκωληκοειδούς απόφυσης. Εκδηλώνεται με άλγος στο δεξιό λαγόνιο βόθρο, ναυτία, έμετο, ανορεξία και χαμηλή πυρετική κίνηση. Εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες και χρειάζεται επείγον χειρουργείο.

ΣΥΣΤΡΟΦΗ ΟΡΧΕΩΣ

Η συστροφή του όρχεως γύρω από τον άξονα του. Εκδηλώνεται με αιφνίδιο ετερόπλευρο έντονο άλγος και διόγκωση του οσχέου. Χρειάζεται άμεση επέμβαση, γιατί μπορεί να νεκρωθεί ο όρχις. ​

ΠΑΡΑΦΙΜΩΣΗ

Η αδυναμία ανάταξης της ακροποσθίας μετά την αποκάλυψη της βαλάνου. Υπάρχει κίνδυνος ισχαιμίας και νέκρωσης. Αντιμετωπίζεται με ήπιους χειρισμούς ανάταξης ή χειρουργικά όπου αυτό απαιτείται.

ΟΜΦΑΛΟΚΗΛΗ

Η πρόπτωση του κηλικού σάκου από τον ομφαλικό δακτύλιο. Διαγιγνώσκεται εύκολα από παιδοχειρουργό και αντιμετωπίζεται με προγραμματισμένο χειρουργείο μετά το τέταρτο έτος ζωής. ​

ΥΔΡΟΚΗΛΗ

Η συλλογή υγρού μέσα στους χιτώνες του ιδίως ελυτροειδούς. Εκδηλώνεται ως ανώδυνη διόγκωση του οσχέου. Διαγιγνώσκεται εύκολα από παιδοχειρουργό και αντιμετωπίζεται με προγραμματισμένο χειρουργείο μετά το δεύτερο έτος ζωής.

ΚΡΥΨΟΡΧΙΑ

Ειναι η ανωμαλία της καθόδου του όρχεως στο όσχεο. Διαγιγνώσκεται εύκολα και αντιμετωπίζεται με προγραμματισμένο χειρουργείο μετά τον 18ο μήνα ζωής.

ΚΥΣΤΕΙΣ ΟΦΡΥΟΣ

Αφαιρούνται εύκολα τους πρώτους μήνες ζωής, για αισθητικούς λόγους.

ΚΙΡΣΟΚΗΛΗ

Ο σχηματισμός κιρσοειδών διευρύνσεων των φλεβών του όρχεως. Διαγιγνώσκεται εύκολα από παιδοχειρουργό και επιβεβαιώνεται με ειδικές εξετάσεις. Αντιμετωπίζεται με προγραμματισμένο χειρουργείο.

ΕΓΚΟΛΕΑΣΜΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ

Η εγκόλπωση τμήματος εντέρου στο παρακείμενο έντερο. Εμφανίζεται συνήθως στις ηλικίες μεταξύ 3 μηνών και 3 χρονών. Εκδηλώνεται με κωλικοειδή άλγη, εμέτους και κενώσεις σαν ζελέ φραγκοστάφυλο. Ανάμεσα από τα επεισόδια το βρέφος μπορεί να ειναι ήσυχο εως και υπνηλικό. Μπορεί να αναταχθεί με ειδική τεχνική σε κάποιες περιπτώσεις και να αποφευχθεί το χειρουργείο.

ΚΥΣΤΗ ΚΟΚΚΥΓΟΣ

Η κύστη στην περιοχή του κόκκυγα γνωστή ως τριχοφωλεικό συρίγγιο που εκδηλώνεται ως απόστημα. Αντιμετωπίζεται με χειρουργείο.

ΚΟΚΚΙΩΜΑ ΟΜΦΑΛΟΥ

Παραμονή ιστού στον ομφαλό μετά την απόπτωση του ομφαλικού κολοβώματος. Αντιμετωπίζεται με νιτρικό άργυρο ή με απολίνωση με ράμμα.

ΒΑΛΑΝΟΠΟΣΘΙΚΕΣ ΣΥΜΦΥΣΕΙΣ

Η εσωτερική επιφάνεια της φυσιολογικής ακροποσθίας από τις πρώτες ημέρες της ζωής συμφύεται χαλαρά με την βάλανο. Απο τις συχνότερες παιδοχειρουργικές παθήσεις. Η διάγνωση γίνεται κλινικά και αντιμετωπίζεται συντηρητικά.

ΒΡΑΧΥΣ ΧΑΛΙΝΟΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Συγγενής ανωμαλία όπου ο χαλινός της γλώσσας ειναι βραχύς με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ως μια μεμβράνη που ενώνει την κάτω πλευρά της γλώσσας με το έδαφος της στοματικής κοιλότητας. Διατέμνεται εύκολα τους πρώτους μήνες ζωής.

ΒΡΑΧΥΣ ΧΑΛΙΝΟΣ ΠΕΟΥΣ

Βραχύτερος του φυσιολογικού χαλινός πέους όπου εκδηλώνεται με άλγος κατά την έλξη της ακροποσθίας προς τα κάτω. Αντιμετωπίζεται χειρουργικά.

ΕΙΣΦΡΥΣΗ ΟΝΥΧΟΣ

Μέρος του νυχιού του δακτύλου εισέρχεται εντός του δέρματος προκαλώντας φλεγμονή. Αντιμετωπίζεται με μερική ονυχεκτομή με τοπική αναισθησία.

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή 8.00 – 18.00

Σάββατο9.00 – 17.00

Κλήση Ανάγκης

Social Media